Franse agenten slaan moslima in elkaar (video)

buitenland
268
28 dec '15
Op YouTube gaat een video rond waarin te zien is hoe een stel opgefokte Franse agenten keihard inslaat op een bezorgde moeder.

Zondagochtend werd vanuit een balkon in Pantin, een voorstad van Parijs, gefilmd hoe de agenten de vrouw in elkaar sloegen. Hoewel de opname kort is, is goed te zien hoe de agenten tekeer gingen. Het zou om een moeder gaan die de agenten kwam vragen of het nodig is dat haar zoon met veel geweld werd gearresteerd. Daarop kreeg ze zelf ook de nodige vuistslagen te verwerken. 

De vrouw - gekleed in een islamitische jurk - werd meegesleept en geslagen terwijl ze om haar zoon vraagt. Binnen enkele uren werd de video meer dan 300.000 keer bekeken. Op sociale media hekelen gebruikers het geweld tegen de moeder. 'Je hoeft een moeder niet zo te behandelen voor het beschermen van haar kinderen. We zouden allemaal hetzelfde gedaan hebben. Ze hadden haar aan de kant moeten zetten en niet zo meedogenloos in elkaar slaan', klonk het onder meer. 

'Schokkend! Een schande voor Frankrijk, ik zal nooit stoppen met het haten van de politie. Arme moeder, deze honden verdienen het niet om te leven', zei een ander woedend. 

Eerste hulp Dat de agenten hard tekeer gingen bleek wel uit de verwondingen. Na de klappen ging ze naar de eerste hulp van het Jean Verdier ziekenhuis. Volgens de diagnose leed Zahra aan de fysieke agressie en aan de traangas. Ze liep onder meer dorsale kneuzingen op, kneuzingen aan ledematen, blauwe plekken, grote verstuikingen aan de rechterkant van haar lichaam en ook heeft ze rode plekken door de pijn. 

Ze moet minstens tien dagen thuis blijven en mag niet werken in deze periode. 

Triest Moslimdiscriminatie in Frankrijk stijgt bijna dagelijks. Na de aanslagen op 13 november in Parijs is een alarmerend niveau bereikt. Een week na de aanslagen waren er al 32 incidenten genoteerd. Moskeeën zijn gesloten, vernield, korans zijn in brand gestoken en moslims hebben fysiek en verbaal geweld ondervonden. Dat gebeurde niet alleen vanuit burgers, maar ook agenten lijken extra gewelddadig te zijn tegen moslims.

© Redactie 2015
frankrijk
parijs
pantin
moslimdiscriminatie
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?