Marokko wil naast Russen ook meer Duitsers, Turken en Scandinaviërs
De toeristische sector van Marokko is een van de belangrijkste en daarom altijd in beweging en op zoek naar manieren om meer toeristen te trekken.
28 December 2015
reizen

Eerder maakte het Nationaal Toerismebureau (ONMT) al bekend dat het meer Russen wil in Marokko, maar nu richt het zich ook op toeristen uit Turkije, Duitsland en de Scandinavische landen. Lahcen Haddad, Marokkaanse minister van Toerisme, praat vandaag met de Raad van Bestuur van ONMT over het initiatief. Waarschijnlijk zal het initiatief vandaag worden gelanceerd. 

Onderdeel daarvan is de opening van nieuwe bureaus van ONMT. Turkije is een van de landen waar ONMT een nieuw bureau krijgt en dat is vrij logisch. Turkije is elk jaar goed voor 15 miljoen toeristen. Het nieuwe plan zal ongeveer 1,4 miljard dirham gaan kosten. 

ONMT gaat zich ook meer richten op de Russen en Duitsers, waarvan het aantal in 2015 groeide met 6 en 8 procent. Uiteindelijk wil het land in 2020 800.000 toeristen uit Scandinavische landen, Turkije, Duitsland en Rusland. 

Belangrijke pijler voor Marokko is dat het land wordt geroemd om de veiligheid. Het is op terreurgebied bijvoorbeeld veiliger dan Spanje en Frankrijk. 

marokko
toerisme
rusland
turkije
marrakech
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi