Moslims uit kinderboerderij gezet: 'Te extreem' (video)

algemeen
417
29 dec '15
Een groep moslims dacht een leuk dagje uit met de familie te kunnen realiseren toen ze zich bij kinderboerderij Pukkemuk in Dongen meldden.

Wat een gezellige dag had moeten worden eindigde in een dag met moslimdiscriminatie. De gezinnen kregen op een gegeven moment te horen dat ze niet welkom zijn omdat de vrouwen gezichtsbedekkende kleding droegen. De manager die hen kwam vertellen te vertrekken gaf aan 'dat hij niets tegen moslims heeft, maar dat zij te extreem zijn'. Dat terwijl het gezin niets anders wilde en deed dan anderen: een gezellig dagje doorbrengen met de kinderen. 

Een video met daarin het gesprek met de boze moslimhater is op Facebook verschenen. Een van de vaders gaf aan dat niemand last had van de gesluierde vrouwen. Sterker nog: sommige bezoekers voelden met hun mee. Niet-moslims maakten zich boos over de discriminatie en zeiden dat het hun spijt dat ze dit moeten meemaken. 

Omdat de manager weinig meer kon doen zei hij nog dat ze 'mogen blijven, maar niet te lang'. De families besloten zelf te vertrekken en deden aangifte.

Gemeente Een redacteur van de redactie van Marokko.nl werd naar een gemeentewoordvoerder verwezen omdat de boerderij onder de gemeente zou vallen. De woordvoerder maakte tijdens het gesprek echter duidelijk dat Pukkemuk een commercieel bedrijf is en een eigenaar heeft. Wel is de gemeente op de hoogte van een mogelijke aangifte en sprak de burgemeester met de eigenaar. Het filmpje heeft de woordvoerder echter nog niet bekeken. 

'Wij wachten de aangifte af en kijken vervolgens of het openbaar ministerie over gaat tot vervolging. Uit onderzoek moet blijken of de man zich strafbaar heeft gedragen', voegt hij toe. 

© Redactie 2015
moslimdiscriminatie
islam
boerka
moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?