Bommelding bij Marokkaans restaurant op Corsica

marokko
0
29 dec '15
Moslims op Corsica moeten nog steeds vrezen voor aanvallen. Een Marokkaans restaurant is het doelwit geworden van een dreiging.

In de nasleep van de verwoesting van de moskee in de wijk Jardins op Corsica is een Marokkaans restaurant het doelwit geworden. Bij het restaurant was een harde explosie te horen en werd een verdacht pakketje gevonden. Er werd snel melding gemaakt van een mogelijk explosief. Na onderzoek van de explosievenopruimingsdienst werd geconstateerd dat het om een plastic zak met daarin papier en tape gaat, meldt Yabiladi. Dat is daar waarschijnlijk niet 'toevallig' neergezet en zeker niet in combinatie met de explosie die vooraf ging. 

Geweld Na de mishandeling van twee brandweermannen en een politieagent kwamen honderden demonstranten op Corsica bij elkaar om te demonstreren. Het protest ontaardde al snel in een islamofobe bijeenkomst. Ongeveer 300 personen scheidden zich van de groep en plunderde een shoarmazaak. Ook werd een moskee aangevallen en werden Korans in brand gestoken.

© Redactie 2015
marokko
marokkaan
marokkaans
corsica
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?