Viertal in Marokko opgepakt om verkopen baby

marokko
1
30 dec '15
De politie van Benslimane heeft vier personen gearresteerd omdat ze een rol speelden bij de verkoop van een baby.

Dat meldt de krant Assabah. De zaak kwam aan het rollen toen de rechtbank in de stad een anonieme brief kreeg. Daarin stond dat een vrouw geboorte had gegeven aan een baby in het ziekenhuis van Benslimane en dat het kind verkocht zou worden aan een echtpaar. De twee - die als docenten werkzaam waren - zouden van een lokale gemeentebestuurder een certificaat krijgen. 

Tegen betaling van 1.500 dirham kregen ze het document, dat nodig is om de 'kopers' als rechtmatige ouders van de baby te registreren. De bestuurder (moqqadem) beweert echter dat hij in de maling is genomen en dat hij dacht dat het om de biologische ouders van het kindje gaat. Van steekpenningen zou helemaal geen sprake zijn. Daar denkt justitie echter anders over. 

Bizar De zaak krijgt een rare wending als blijkt dat het paar al een kind heeft en 'gewoon' kinderen kan krijgen. Ze hebben al een jongetje, maar droomden van een meisje. Daarom besloten ze hun droom op illegale wijze waar te maken. De biologische moeder legt uit dat ze geld heeft gekregen in ruil voor het kind. Hoeveel geld is niet bekend. 

De officier van justitie beschuldigde het viertal voor de vervalsing van documenten, het vals registreren van een pasgeborene en andere delicten. Volgende week staat hun proces gepland.

© Redactie 2015
marokko
benslimane
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?