Marokko en Zuid-Afrika populairste landen bij superrijken
De superrijken bezoeken vooral Zuid-Afrika en Marokko als ze trek hebben in een Afrikaanse bestemming.
reizen

Dat blijkt uit het onderzoek 'Million Dollars', uitgevoerd door New World Wealth (NWW). De studie ziet de 'superrijken' als mensen met een vermogen van minstens tien miljoen dollar. Volgens het onderzoek bezochten 43.000 superrijken het Afrikaans continent tussen september 2014 en september 2015. Zuid-Afrika blijkt het populairst te zijn, met 11.000 bezoekjes van superrijken. 

Marokko volgt met gepaste afstand met 4.000 toeristen die superrijk zijn. Hoewel Marokko redelijk veel rijke toeristen trekt heeft het toch toeristen verloren aan Zuid-Afrika. Dat komt vooral omdat terroristische groepen Marokko vaak bedreigen. Aanslagen zijn er echter al jaren niet geweest. 

Andre Amoils van NWW denkt te weten dat het daar aan ligt: 'Chinese en Indiase miljonairs bezochten landen als Marokko en Egypte op regelmatige basis in de afgelopen, maar ze lijken in grote aantallen af te haken. Dit kan liggen aan de recente stijging van religieus geweld in veel van deze landen'. 

Het La Mamounia hotel in Marrakech is overigens de populairste verblijfplaats voor de superrijken. Dit hotel werd onlangs nog uitgeroepen tot beste hotel ter wereld.

marokko
afrika
zuid-afrika
vakantie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi