Kassa! Marokkaanse krijgt miljoenen na onterecht verband met terroristen

marokko
26
2 jan '16
Nabila Bakkatha werd in een mum van tijd bekend na de aanslagen in Parijs op 13 november het afgelopen jaar.

Haar foto werd door de Britse krant Daily Mail gebruikt ter identificatie van een van de zelfmoordterroristen. Bakkatha nam daarop een video op en zei dat ze gewoon in leven is en niets met de aanslagen te maken heest. De docente ging door een hel toen haar foto's werden gepubliceerd. Nabila liet het er echter niet bij zitten en ging de strijd aan. Daily Mail gaf de grote fout toe en bood excuses aan en probeerde een schikking te treffen met de Marokkaanse. 

Dat ging niet zonder slag of stoot. Voor het afdwingen van een vergoeding huurde ze een advocaat uit Beni Mellal in. Hij kreeg na verschillende gesprekken van Daily Mail te horen dat zijn cliënt 400.000 dollar (zo'n 4 miljoen dirham) kan verwachten. De advocaat hield dit echter achter en besloot haar de cheque niet te geven. Dat kwam echter snel aan het licht, waardoor de officier van justitie in de stad hem graag wilde spreken wegens fraude en oplichting van Bakkatha, aldus MWN. 

De cheque is uiteindelijk in goede handen gekomen. Het is niet bekend of Bakkacha hier genoegen mee heeft genomen of dat ze middels een andere advocaat een hogere schadevergoeding wil.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
nabila bakkacha
marokkaanse
parijs
daily mail
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?