Marokkaan steekt toeristen: 'Wraak voor mishandeling in hun landen'

marokko
16
2 jan '16
Een jongeman uit Taounate is veroordeeld tot twee jaar cel in Fes nadat hij twee Oost-Europese toeristen probeerde om te brengen.

De slachtoffers kwamen uit Oekraïne en Litouwen, meldt Assabah. De rechtbank in Fes veroordeelde de man tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 1.000 dirham. Hij is een bekende van de politie. Hij werd in Fes gearresteerd nadat hij de Litouwse man in maart herhaaldelijk had gestoken en hij daarmee in levensgevaar kwam. Ooggetuigen wisten een signalement op te geven maar hem grijpen was een moeilijke kwestie omdat hij zich vermomde. 

Toen dat uiteindelijk wel lukte bekende hij dat hij ook nog een andere toerist, ditmaal uit Oekraïne, had aangevallen. Dat gebeurde drie maanden voor de aanval op de Litouwer. Hij zou hen uit 'haat' en 'wrok' hebben aangevallen. De dader beweerde dat hij als migrant in Oost-Europese landen heeft geleefd en daar meerdere malen in elkaar is geslagen door burgers in die landen. 

Op basis van zijn gevoelens en omdat het om gerichte aanvallen gaat zijn de moordpogingen neergezet als 'haatmisdrijven'.

© Redactie 2016
marokko
moord
taounate
fes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?