Reportage: vrijwillige moslims maken Den Haag veiliger (video)

algemeen
25
4 jan '16
De afgelopen weken is veel te doen geweest om salafistische organisaties en toen bleek dat enkele van deze organisaties tijdens Nieuwjaarsavond een oogje in het zeil houden barstte de bom.

Vanuit de Tweede Kamer stonden enkele politici al gauw op hun achterste poten om burgemeester Jozias van Aartsen te bekritiseren. De politie, stichtingen en moskeeën werken in Den Haag samen om Oud & Nieuw zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit tot grote ergernis bij sommige volksvertegenwoordigers. Volgens hun horen 'salafistische' organisaties niet met de overheid samen te werken en zelfs als het om veiligheid en vrijwilligerswerk gaat ziet een enkeling graag dat ze thuis blijven. 

'Lariekoek', zo is ook burgemeester Van Aartsen van mening. Hij stelt dat de salafistische organisaties in zijn stad juist veel bijdragen en je als overheid moet samenwerken en mensen niet moet wegzetten in hoeken waar zij niet toe horen. Eerder vandaag zei hij in NRC dat de politiek de fout maakt om het salafisme met het jihadisme te vergelijken. 

Terwijl leden van de Tweede Kamer bezig zijn met verdeeldheid creëren besloten de jongeren gewoon hun werk te doen en zich in te zetten voor de maatschappij. Hoe dat in zijn werking ging zie je in de korte reportage hieronder. 

© Redactie 2016
den haag
schilderswijk
jozias van aartsen
as soennah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi