Docent en leerlingen ontvoeren gepensioneerde lerares in Marokko

marokko
3
5 jan '16
Een 63-jarige gepensioneerde leraar is in Marrakech het slachtoffer geworden van een gruwelijke ontvoering.

Al Ahdath al-Maghribiya meldt vandaag dat een leraar van een middelbare school en twee studenten van een faculteit terechtstaan voor de ontvoering, mishandeling en zelfs verkrachting van de eenzame vrouw. Het drietal is afgelopen zaterdag door de rechtbank van Marrakech aangeklaagd wegens de vorming van een bende, ontvoering, mishandeling en verkrachting. 

Tijdens hun daden zouden ze absoluut geen medelijden hebben gehad met het slachtoffer, dat eenzaam was en bovendien aan verschillende ziekten leed. Tot overmaat van ramp is het drietal woonachtig in dezelfde buurt. Toen ze binnenkwamen namen ze wat eigendommen van haar mee zoals meubels en apparaten. Ook vonden ze haar chequeboek en bankpas. Om aan de pincode te komen besloot het drietal ver te gaan, heel ver. 

Ze werd meegenomen naar de boerderij van de ouders van een van de verdachten, op ongeveer 36 kilometer van Marrakech. Op het terrein werd het slachtoffer misbruikt en verkracht gedurende vijf dagen. Afgelopen woensdag kwam daar een eind aan omdat ze hen gaf wat ze wilden: de code van haar pinpas en een handtekening onder een machtiging. Ondertussen wekte de groep argwaan omdat ze nogal heen en weer bewogen rond de boerderij. 

Lokale bewoners waarschuwden de autoriteiten. De zoon van de eigenaar van de boerderij werd als eerste gearresteerd en die gaf de namen van zijn medeplichtigen. Hen arresteren was vervolgens een koud kunstje voor de politie. De verdachten zitten tijdens hun proces vast in de Boulmharez gevangenis.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
ontvoering
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?