Taxichauffeur in Marokko zorgt voor paniek om klanten met baard

marokko
6
6 jan '16
Een taxichauffeur heeft in Fes voor paniek gezorgd na een foute melding over twee verdachte klanten.

Zondagnacht was de politie van Fes in opperste staat van paraatheid nabij een supermarkt en hotel in de Hassan II straat. Assabah meldt in de krant dat zondagavond een chauffeur de politie van de stad contacteerde over 'verdacht gedrag van twee bebaarde klanten'. Hij voegde eraan toe dat de mannen een pistool bij zich hadden. Omdat hij de politie niet te pakken kreeg belde hij de Koninklijke Gendarmerie, die op hun beurt alle veiligheidsdiensten inlichtten. 

Het hotel en een supermarkt werden afgezet en gecontroleerd. Zes politieauto's met daarin tientallen agenten werden in en rondom de gebouwen gezien, klaar om elk moment in te kunnen grijpen. Rond een uur of negen in de avond liepen twee mannen met baard richting de supermarkt en die werden uiteraard snel opgepakt. Dat deden de veiligheidsdiensten met zo weinig mogelijk bombarie om geen paniek te veroorzaken. 

Later zouden nog eens twee anderen opgepakt zijn. Uit voorlopig onderzoek blijkt echter dat het om vals alarm gaat en dat de mannen geen kwaad in de zin hadden. Het onderzoek is nog gaande. Ook kijkt de politie naar de rol van de taxichauffeur.

© Redactie 2016
marokko
fes
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?