Man in Marokko verkoopt tweedehandse politiemotoren

marokko
2
6 jan '16
In een garage in Berrechid heeft de politie een opmerkelijke vondst gedaan. Daar werden zeven politiemotoren gevonden die een dealer te koop had staan.

De vondst kwam bij toeval tot stand. Bij een controlepost op de weg tussen Casablanca en El Jadida zagen agenten plotseling een motor die wel heel erg lijkt op het type dat de politie gebruikt. Toen zij de bestuurder controleerden kon hij alleen sterk verouderde documenten overleggen. De motor werd in beslag genomen en de chauffeur mocht mee naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek het inderdaad om een oude politiemotor te gaan die niet meer gebruikt mochten worden. Op de papieren van de motorrijder stond ook het adres van de verkoper. Toen enkele agenten zondag naar de garage in Berrechid vertrokken zagen ze tot hun grote verbazing dat de man nog zeven politiemotoren had staan. 

Ook deze motoren behoorden tot DGSN, de Marokkaanse politieautoriteit. Hij had ook andere goederen in zijn bezit die niet geschikt waren voor hergebruik. De verkoper zag echter een mooi handeltje, repareerde de motoren en verkocht ze tegen mooie prijzen. Hoe deze in zijn bezit zijn gekomen is niet bekend.

© Redactie 2016
marokko
politie
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?