Ongeloof in Marokko: man steekt oom dood voor één dirham

marokko
6
6 jan '16
In Marokko kunnen ruzies om de simpelste dingen escaleren tot vechtpartijen en zelfs moorden. Inwoners van Derb Sultan in Casablanca hebben dit van dichtbij meegemaakt.

Een 20-jarige man zou zijn oom hebben gedood voor één dirham. De dodelijke steekpartij vond plaats in een huis waar een grote familie woonde. In de woning woonde een echtpaar met hun kinderen, ooms en tantes. Vaak zorgde dit voor conflicten, zeggen buren volgens Le360. De laatste dagen voor de dodelijke steekpartij werd er bijzonder vaak ruzie gemaakt en liepen de spanningen vooral tussen de oom en zijn neefje hoog op. 

Dat was door de hele buurt te horen. Toen de jongeman een dirham aan de broer van zijn vader vroeg ging het mis. De oom weigerde de dirham te geven, wat tot woede bij de dader leidde. Hij stak zijn oom in zijn maagstreek en nam het hazenpad. De man overleefde de steek niet. Het slachtoffer is naar het autopsiecentrum van Casablanca gebracht en later begraven. De dader wordt momenteel gezocht door de politie.

© Redactie 2016
marokko
derb soltane
casablanca
moord
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?