PVV niet blij met vrije dag tijdens Suikerfeest

buitenland
16
7 jan '16
De PVV heeft Kamervragen ingediend over een mogelijke vrije dag tijdens het Suikerfeest op Amsterdamse scholen.

Scholen waar veel islamitische kinderen les krijgen zouden dit kunnen invoeren. Ook hebben schoolbesturen de keus om deze vrije dag in te ruilen voor een andere feestdag. 'Bent u bereid de introductie van islamitische evenementen, alsmede de vervanging van westerse/christelijke feestdagen door islamitische met hand en tand tegen te houden?' luidt een van de vragen. 'Zo neen, waarom geeft u Nederland dan weg?', citeert het parool.

PVV-Kamerlid Harm Beertema reageert op Twitter: 'Kerntaak van het onderwijs: onze eigen identiteit doorgeven aan volgende generaties in plaats van haatideologie faciliteren.' 

Suikerfeest Woensdag hebben Amsterdamse schoolbesturen tegenover de krant duidelijk gemaakt dat ze openstaan voor de invoering van een vrije dag voor het Suikerfeest. Een verplichte 'christelijke' feestdag zou daarvoor ingeruild kunnen worden. Deze uitspraken volgen nadat groep 8b van Basisschool Oostelijke Eilanden een brief had gestuurd met dat voorstel. Veel zal er echter niet veranderen want kinderen kunnen nu al vrij krijgen voor een religieuze feestdag als zij dat maar twee dagen van tevoren aanvragen. 

© Redactie 2016
moslimdiscriminatie
kamervragen
suikerfeest
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi