Bizar: dakloos kind Marokko omzeilt beveiliging en gaat vliegtuig in

marokko
11
8 jan '16
Een paar minuten voor het stijgen van een vliegtuig in Marokko merkte een stewardess een wel heel opmerkelijke passagier op.

Een negenjarig dakloos kind slaagde erin om alle beveiliging en het douanesysteem op het vliegveld van Fes te omzeilen en plaats te nemen in een vliegtuig. Dat deed hij zonder enige vorm van documentatie, meldt Al Akhbar. De krant noemt hem een absoluut genie, die zonder aandacht te trekken het vliegtuig bereikte. De vlucht had Duitsland als eindbestemming en daar heeft de jongen waarschijnlijk goed over nagedacht. 

Enkele minuten voor de start viel de jongen toch op bij een stewardess. De situatie trok vervolgens veel aandacht in de luchthaven. Veiligheidsdiensten onderzoeken de zaak om antwoorden te krijgen. Als een kind al door de beveiliging kan komen, zouden kwaadwilligen dat ook moeten kunnen. De burgemeester van Fes werd op de hoogte gebracht en zag de ernst van de zaak in.

Hij vertrok persoonlijk naar het vliegveld om antwoorden te krijgen. De jongen zou volgens de krant goed over zijn actie hebben nagedacht. Hij kleedde zich bijvoorbeeld om zodat hij geen argwaan werkt als dakloos jongetje. Daarna wist hij beveiligers, de politie en de douane te misleiden en het vliegtuig in te stappen. Zijn perfecte plan mislukte echter op het laatste moment.

© Redactie 2016
marokko
fes
opmerkelijk
douane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?