Onderzoek naar politiegeweld tegen studenten Marokko

buitenland
4
11 jan '16
De politieautoriteit (DGSN) heeft een onderzoek ingesteld naar het politiegeweld dat in tientallen gewonden resulteerde in Inezgane.
Al Ahdath Al Maghribiya meldt dat DGSN-baas Abdellatif Hammouchi een onderzoek heeft geopend en belooft onmiddellijke actie tegen elke politieagent die schuldig is bevonden aan buitensporig geweld. In een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken valt te lezen dat in verschillende steden in Marokko demonstraties plaatsvonden van studenten die de lerarenopleiding doen. 

Voor deze protesten waren geen vergunningen afgegeven en zijn zodoende een schending van de wet, klinkt het. Ook zouden de demonstranten zich schuldig hebben gemaakt aan provocaties richting de veiligheidsdiensten. 'Deze situatie zorgde uiteindelijk voor kleine verwondingen.' Op foto's op Facebook en op Marokkaanse nieuwswebsites worden echter zwaa bebloede hoofden getoond. Hoewel de demonstraties illegaal waren heeft DGSN toch een onderzoek ingesteld naar de agenten. 

De studenten demonstreerden tegen nieuwe besluiten van het ministerie van Onderwijs. Zo moeten zij een nieuw toelatingsexamen doen om in aanmerking te komen voor een baan in de publieke sector. Ook worden hun studiebeurzen verlaagd van 2.500 tot 1.200 dirham.
© Redactie 2016
marokko
dgsn
inezgane
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso