Meisje in Marokko ontvoert broertje om wraak te nemen op moeder

marokko
14
11 jan '16
In Tanger heeft een zeer opmerkelijke ontvoering plaatsgevonden. De dader? Een 12-jarig meisje.

Een 12-jarig meisje uit de wijk Beni Makada in de noordelijke stad in Marokko heeft de veiligheidsdiensten massaal op scherp gezet door haar 8-jarig broertje te 'ontvoeren'. Afgelopen woensdag nam ze haar broertje mee naar familie in dezelfde wijk en liet hen geloven dat ze daar naartoe zijn gestuurd door haar moeder. Ze kregen de instructie mee om daar te blijven tot haar moeder ook komt. 

Eenmaal het vertrouwen van haar familie gewonnen belde ze haar moeder met een vervormde stem. In het gesprek liet ze weten dat ze haar kinderen pas terugkrijgt als ze 50.000 dirham ophoest. De moeder schakelde daarop direct de politie in, meldt Assabah vandaag. De verklaring van de moeder veroorzaakte een maximale staat van paraatheid in de wijk. 

Het telefoongesprek werd door de technici bij de politie getraceerd waarop de politie naar het adres vertrok. Tot hun grote verbazing zagen ze dat het om een huis van de familie van de moeder gaat. De kinderen waren daar aanwezig en ongedeerd.

Straf Het meisje verklaarde tegenover de politie dat ze dit plan had opgezet om wraak te nemen op haar moeder, die haar kort daarvoor straf had gegeven. Na het afhandelen van de administratie kreeg de moeder haar kinderen terug. Waarschijnlijk staat het meisje nog meer straf te wachten.

© Redactie 2016
marokko
tanger
bni makada
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?