Doodverklaarde Marokkaanse blijkt tijdens begrafenis nog te leven

marokko
4
11 jan '16
Bij een begrafenis in Berrechid hebben aanwezigen de schrik van hun leven gekregen toen de dode vrouw nog in leven bleek te zijn.

De vrouw werd begraven terwijl ze nog in leven was. Het bizarre tafereel vond afgelopen zaterdag plaats en is vandaag in de publiciteit gebracht door een Marokkaanse krant. De vrouw werd door medisch personeel dood verklaard en kon begraven worden. Op de begraafplaats hoorden aanwezigen plotseling gezucht en andere geluiden uit de vrouw komen. Het lijkengewaad werd snel van haar gezicht gehaald waarna bleek dat de vrouw nog leefde.

Het is niet bekend hoe ver het begraafproces was toen ze uit haar benarde situatie werd gered. Ze werd met met spoed naar het Errazi ziekenhuis gebracht voor medische zorg. De vrouw was al die tijd in coma en van een dood was dus geen sprake. 

Verantwoordelijken Blijdschap maakte snel plaats voor vraagtekens en boosheid in Berrechid. De openbare aanklager heeft een onderzoek ingesteld om verantwoordelijke diensten door te lichten. Zo krijgt de gemeentelijke afdeling voor begrafenisvergunningen de nodige kritiek. Ook een verpleegkundige en een ambulancechauffeur worden beschuldigd van onverantwoordelijk handelen. Bovendien zouden niet erkende artsen de begrafenis van de vrouw hebben toegestaan.

© Redactie 2016
marokko
berrechid
bizar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?