Tien doden bij aanslag Istanbul

buitenland
108
12 jan '16
Bij een explosie in het toeristische hart van Istanbul zijn dinsdag tien doden en zeker vijftien gewonden gevallen.

Dit heeft de gouverneur van de Turkse stad via zijn website gemeld. Hij meldde voorts dat wordt uitgezocht wat voor explosieven er zijn gebruikt en wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Alles wijst erop dat er een terroristische aanslag is gepleegd. Turkse media gaan ervan uit dat een terrorist zich heeft opgeblazen bij een groepje van vijftien tot twintig toeristen op het Sultanahmetplein, een van de drukstbezochte plekken in de stad. 

Een aantal gewonden is er slecht aan toe. Onder de lichtgewonde slachtoffers zijn enkele Duitsers en Noren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt in contact te staan met de Nederlandse ambassade in Ankara om te horen of er ook Nederlandse slachtoffers onder de doden en gewonden zijn.

Syriër Een Syrische zelfmoordterrorist heeft waarschijnlijk de aanslag dinsdag in Istanbul gepleegd. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een reactie. De Turkse regering heeft na de aanslag een mediastilte afgekondigd. De berichtgeving over de zaak moet worden gestaakt. 

De regering kan dat afdwingen op grond van de nationale veiligheid. De Turkse premier Ahmet Davutoglu houdt dinsdag crisisberaad met de ministers van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken en met de top van de inlichtingendiensten en politie.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2016
istanbul
aanslag
terrorisme
sultan ahmet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi