Drie Marokkaanse vrouwen opgepakt wegens hekserij en grafontheiliging

marokko
123
12 jan '16
Drie vrouwen zijn door de politie van Marrakech opgepakt ze zich schuldig hebben gemaakt aan hekserij en de ontheiliging van graven.

Voordat de drie vrouwen werden gearresteerd werden ze eerder al veroordeeld tot drie maanden cel om kwakzalverij en hekserij. Van de straf hebben ze echter niet geleerd, meldt Al Ahdath al-Maghribiya vandaag. De verdachten, die tussen de 35 en 40 jaar oud zijn, werden op het kerkhof Al Imam Souhaili in Marrakech betrapt toen ze graven overhoop haalden. Op het moment van hun arrestatie waren ze 'gescheurde lijkgewaden aan het herstellen'.

Deze manier van hekserij (sihr) is een bekende vorm. Vaak worden de sihr-materialen in graven gestopt en in het ergste geval openen ze lijkgewaden en stoppen het bij een lijk. De vrouwen werden weer gearresteerd en staan wederom terecht voor hekserij. Ditmaal komt daar ook nog eens de aanklacht van het ontheiligen van graven bovenop. 

Volgens de krant vond enkele weken geleden een gelijkaardig tafereel plaats die de stad schokte. Een vrouw werd toen gekleed in rouwkleding eveneens betrapt op een begraafplaats. De 50-jarige vrouw beschuldigde haar man van overspel en ging daarop naar een sahir. Hij vroeg de vrouw om een stuk lijkwade uit een graf om zodoende haar man 'aan te kunnen pakken met sihr'.

© Redactie 2016
marokko
marrakech
hekserij
sihr
kwakzalverij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?