Man cel in om afpersing Marokkaanse vrouw

marokko
4
12 jan '16
Een jongeman in Khouribga moet zich verantwoorden voor het jarenlang afpersen van een vrouw.

De Marokkaanse krant Al Ahdath al-Maghribiya brengt een strafzaak in de publiciteit waaruit het gevaar van afpersers en oplichters blijkt. Een vrouw (in de veertig) werd verliefd op een jongeman die ze ontmoette. Deze ontmoeting veranderde haar leven in een hel. Ze ontmoetten elkaar verschillende malen en hadden intieme momenten als ongetrouwd stel. Tijdens een van deze ontmoetingen drogeerde de jongeman zijn minnaar. 

Dat deed hij met een slaapmiddel in haar drankje. Hij kreeg daardoor de tijd om de vrouw te fotograferen in seksuele posities. Met dit pornografisch materiaal chanteerde hij de vrouw vervolgens. In twee jaar tijd wist hij 180.000 dirham los te krijgen. Toen de afperser vast kwam te zitten voor een ander misdrijf leek de rust wedergekeerd te zijn in haar leven. 

Toen hij vrij kwam ging het echter weer mis. Na een week begon hij zijn chantagepraktijken weer. Voor de vrouw was de maat dit keer wel vol. Ze vertelde de politie over de zaak en samen met enkele agenten zette ze een plan op. Ze sprak met de man af om hem op heterdaad te laten betrappen door de politie. Zo geschiedde, de man werd in de val gelokt en gearresteerd. 

© Redactie 2016
marokko
khouribga
afpersing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?