Politieke carriére Bram Moszkowicz alweer voorbij

algemeen
10
13 jan '16
De partij Voor Nederland (VNL) en Bram Moszkowicz gaan niet langer samen verder.
"Het VNL-bestuur heeft helaas afscheid moeten nemen van Bram Moszkowicz", laat de partij woensdag weten. De oud-advocaat werd in april vorig jaar gepresenteerd als voorman van de partij. "Het bestuur en de heer Moszkowicz bleken andere verwachtingen te hebben ten aanzien van de invulling van het lijsttrekkerschap", meldt voorzitter Laurence Stassen in een verklaring. "Het bestuur stelt vast dat de heer Moszkowicz te mat bleef in het zich eigen maken van de dossiers en het in de breedste zin uitdragen van de VNL-boodschap."

De benoeming van de oud-advocaat viel destijds niet goed in de partij. Louis Bontes legde zijn voorzitterschap van VNL neer uit onvrede. Hij had te weinig vertrouwen in Moszkowicz. Bontes zit samen met Joram van Klaveren als een groep in de Tweede Kamer. Beiden maakten eerder deel uit van de PVV-fractie. Van Klaveren neemt de taken van Moszkowicz voorlopig over.

Alternatief
De partij moet weer op zoek naar een nieuw kopstuk. Bontes zegt dat nu "de deur voor hem weer openstaat" om terug te keren naar VNL. "Hoe we dat nou precies gaan doen, weet ik niet", zei hij. Hij gaat VNL wel weer zo goed mogelijk ondersteunen, voegde hij eraan toe. VNL probeert zich te profileren als een alternatief voor de PVV en de VVD met een 'klassiek liberaal geluid'. 

De partij wil onder meer de grenzen sluiten voor asielzoekers, veel meer geld uitgeven voor Defensie en politie, belastingverlaging en minder invloed van de Europese Unie op het Nederlandse beleid.
© ANP 2016
pvv
abraham moszkowicz
joram van klaveren
laurence stassen
politie
europese unie
eu
oud-advocaat
louis bontes
partij voor nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso