Joodse Marokkaan benoemd tot minister in Israël

marokko
36
13 jan '16
De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken in de zionistenstaat Israël is de in Marokko geboren Aryeh Deri.

Deri werd in Meknes geboren en is de zoveelste joodse Marokkaan die een hoge positie mag bekleden in de schurkenstaat. Eerder werd de in Marrakech geboren Gadi Eizenkot benoemd tot hoofd van IDF, het Israëlisch leger. Na zijn geboorte in Meknes bracht hij zijn jeugd door in dezelfde stad. De ministerpost bekleedde Deri ook al tussen 1988 en 1993. 

De terugkeer van de Meknassi als minister toont een merkwaardige groei van Marokkanen op hoge ambtelijke posities. In mei vorig jaar werd Eli Ben Dahan viceminister van Defensie. Hij was een inwoner van Casablanca. Amir Peretz, die in Boujaad woonde, was onder het mandaat van Ehud Olmert nog minister van Defensie. Daarna werd hij in 2013 minister van Milieubescherming in de regering Netanyahu III. 

Meir Cohen, geboren in Essaouira, bekleedt de functie van minister van Sociale Zaken. Deze succesvolle Marokkaanse joden maken deel uit van de tienduizenden Marokkaanse joden die naar Israël vertrokken. De gratis huizen (in illegaal bezette gebieden), banen en uitkeringen die hen door de illegale staat werd geboden zorgden voor een mooi toekomstperspectief.

© Redactie 2016
marokko
zionisten
aryeh deri
minister
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi