Zinloos geweld Marokko: jongeren woedend na moord

marokko
2
13 jan '16
Bewoners van de historische stad Fes zijn woedend na de zinloze moord op een jongeman. Zijn begrafenis liep uit op een demonstratie.

Rachid werkte voor een bouwbedrijf, was jong, getrouwd en had twee kinderen. Na een dag hard werken keerde hij zondag huiswaarts. Onderweg kwam hij een groepje jongeren tegen die onder invloed waren van drugs en psychotrope stoffen. Ze waren gewapend met messen en machetes en vielen Rachid uit het niets aan. Hij werd in elkaar geslagen door het groepje en daarna gedood. 

Al Massae meldt vandaag dat het niet om een afrekening ging en dat er vooraf ook geen ruzie was. Rachid deed niets fout en was op de verkeerde plek op het verkeerde moment. De dood van de jongeman schokte zijn familie, vrienden en buurtbewoners in Fes. Bij de begrafenis van het slachtoffer waren honderden, zo niet duizenden, aanwezigen. 

Tientallen jongeren die het slachtoffer kenden scandeerden leuzen om de criminaliteit in hun stad aan de kaak te stellen. Zij willen de veiligheidsdiensten overtuigen van de ernst van de zaak en vooral meer blauw op straat. 

© Redactie 2016
marokko
fes
moord
rachid t
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?