Schandaal met kippenvlees in Marokko

marokko
29
13 jan '16
In Kenitra is een schandaal uitgebroken die bewoners en overheden woedend maakt.

In een slachthuis werd bijna per toeval ontdekt dat slachters zieke of dode kippen aan het slachten waren. 'Een ongekend schandaal', zo beschreven raadsleden de ontdekking volgens Al Massae. De feiten kwamen aan het licht toen inspecteurs van de overheid de ondergrondse slachthuis bezochten voor een controle. 'Ze zagen met eigen ogen mensen dode of zieke kippen slachten. Het leek wel een vuilnisbelt', klinkt het. 

De kippen werden vervolgens naar onbekende bestemmingen getransporteerd en verkocht voor consumptie. De inspecteurs waarschuwden onmiddellijk de autoriteiten. De politie heeft enkele verantwoordelijken opgepakt. Vorige week werd in Sidi Slimane een soortgelijke ontdekking gedaan door de politie. Toen probeerde een ondernemen bedorven meel aan de man te brengen. Beide onderzoeken lopen nog. 

In Marokko zijn voedselschandalen zeer beladen. Naast gezondheidsrisico's kleven er ook islamitische wetten aan een dergelijk schandaal vast. Dode en zieke dieren mogen niet gegeten worden. In het verleden zijn regelmatig doden gevallen na het eten van bedorven voedsel. De laatste jaren heeft Marokko een degelijk voedingsinspectie op poten gezet.

© Redactie 2016
marokko
kenitra
kip
slacht
islam
halal
haram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi