Marokkaan en Algerijn redden vrouw uit brandend huis

marokko
3
14 jan '16
Jawad Segdal en zijn Algerijnse maat Kadda Otmani mogen zich helden van de week noemen in Spanje.

Het Spaans blad La Verdad schrijft dat twee jongemannen uit Marokko en Algerije een 91-jarige vrouw in Abarán gered uit haar brandende woning in de wijk San Jose Artesano. Dinsdagavond ging het brandalarm af bij de hoogbejaarde vrouw. Een buurman zag rook uit de woning komen. Op het moment van de vrouw lag de vrouw in bed en de jonge Marokkaan Jawad was koffie aan het drinken. Buren waren al met emmers water in de weer en ook Jawad en Kadda bedachten zich geen moment. 

Zij betraden het huis van de oude vrouw en gingen naar haar op zoek. Toen Jawad het huis in ging volgde zijn Algerijnse vriend en samen slaagden ze erin om de vrouw uit de woning te redden. Dat was een absolute heldendaad omdat de rookontwikkeling vergevorderd was en de vrouw moeilijk ter been is. Het hoofd van de plaatselijke politie, Serafin Garcia, is immens blij met de redding: 'Dit is een heldendaad. Als dit niet had plaatsgevonden zou de brand met fatale gevolgen zijn afgelopen.' 

Hulpdiensten boden na de redding eerste hulp. De vrouw werd naar het ziekenhuis van Cieza gebracht en verkeert buiten levensgevaar.

© Redactie 2016
marokko
algerije
jawad segdal
kadda otmani
spanje
held
abaran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi