Medeoprichtster Salaam Shalom Karima Belhaj genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar

algemeen
2
15 jan '16
Karima Belhaj en rabbijn Lody van de Kamp zijn medeoprichters van Salaam Shalom en zijn genomineerd voor Amsterdammer van het Jaar 2015.

De gemeente Amsterdam presenteert samen met AT5 in de Stadsschouwburg de Amsterdammer van het Jaar. Lezers van Het Parool en kijkers van AT5 konden hun favorieten voordragen. Eén van de tien genomineerden mag zich op zondag 17 januari Amsterdammer van het Jaar noemen. Karima Belhaj werd samen met Van de Kamp genomineerd door At5, dankzij hun vriendengroep Salaam Shalom. 

Deze vriendenkring heeft een duidelijk doel: mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen om vriendschappen te creëren. Salaam Shalom doet dit met eigen middelen en heeft mooie idealen zoals broederschap, vrede, respect, plezier, liefde en vriendschap. In zeer korte tijd sloten zich honderden islamitische en joodse Amsterdammers zich aan bij de vriendengroep. 

Belhaj zegt daarover: 'Wij geloven dat liefde, vrede, respect, empathie, medemenselijkheid en compassie de beste antwoorden zijn op haat, vooroordelen, onrecht, en racisme. Een stem op Salaam Shalom is een stem op vreedzaam en vriendschappelijk samenleven in Amsterdam al zijn we zo verschillend. En dat is in deze tijd hard nodig.' 

Meer, meer, meer Met de nominatie van de Marokkaans-Amsterdamse Belhaj krijgt onder meer Geert Wilders een figuurlijke klap in het gezicht. De meester van de verdeeldheid ziet wellicht een Marokkaanse Amsterdammer van het Jaar worden en erger nog: moslims en joden trekken naar elkaar toe. Help Belhaj en Van de Kamp dus Amsterdammer van het Jaar te worden door hier (aan de rechterzijde) te stemmen.

© Redactie 2016
karima belhaj
salaam shalom
lody van de kamp
moslims
joden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?