Marokkaanse sjiieten uit Europa getraind en als soldaat ingezet door Iran

marokko
161
15 jan '16
De Revolutionaire Garde, een elitekorps van het Iraans leger, heeft tientallen Marokkanen opgeleid en ingezet in conflictgebieden.

Al Massae pakt groot uit met bevindingen van buitenlandse inlichtingendiensten. De krant geeft aan dat tientallen Marokkaanse Europeanen gerekruteerd en getraind zijn door het Iraans korps. De sjiitische Marokkanen zijn naar verluidt uitgezonden naar Jemen en Syrië nadat ze hun training genoten. In Jemen vechten ze aan de zijde van de Houthi-rebellen terwijl deze groep Marokkanen vooral in Syrië met wapens zwaait. Dat doen ze uiteraard aan de zijde van Bashar al-Assad. 

Onder verwijzing naar Amerikaanse inlichtingen zegt de krant dat Iran meerdere trainingskampen heeft, waar het sjiitische strijders uit verschillende landen traint. Dat doet sterk denken aan de wijze waarop terreurorganisatie Daesh te werk gaat. Tientallen Marokkanen verlieten en verlaten hun woonplaatsen om aan te sluiten bij deze trainingskampen. Ook genoten sommigen hun training in Zuid-Libanon, bij Hezbollah. 

Hoeveel Marokkaanse sjiieten zich hebben gevoegd aan de sjiitische jihad is niet bekend. Zeker niet omdat Europese landen zich vooral blindstaren op onderdanen die plannen hebben om zich bij Daesh te steunen.

© Redactie 2016
marokko
iran
marokkanen
daesh
sjiieten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?