Boosheid om illegale nachtclub oud-minister Marokko

marokko
3
15 jan '16
Een nachtclub in de kustplaats Harhoura, nabij Temara, heeft voor opschudding gezorgd in Marokko.

De discotheek, waar feestvierders 2000 dirham betalen voor een toegangskaartje, staat bekend als feesttent waar de bekendste Marokkaanse en Arabische zangers optreden. Bovendien lijkt het een voorkeursbehandeling te genieten. Dat tot grote onvrede bij collega-ondernemers. Al Massae meldt vandaag dat de eigenaar een voormalig minister is die de club samen met een zakenpartner opende. Laatst genoemde is een actief lid van een politieke partij. 

Bij het openen van de club kozen de mannen niet voor de legale (tevens lastige) weg. Ze hoefde geen aanvragen in te dienen voor toestemming en vergunningen. Bovendien stond de club op naam van een familielid van de politicus. Tijdens feestavonden hoefden de eigenaren overigens ook geen rekening te houden met de verplichte sluitingstijden. In veel gebieden moeten Marokkaanse nachtclubs om 01:00 stoppen met de activiteiten en sluiten. 

De krant stelt daarom vragen bij de aard van samenwerking tussen de eigenaren van de nachtclub en de lokale overheden. De burgemeester van Temara, dat het gezag over Harhoura heeft, zou warme banden hebben met de twee en hen daarom 'voordeeltjes' schenkt. 

Deze gunsten begonnen dan ook op te vallen: in Harhoura staat de politie direct op de stoep als clubs zich niet aan de afgesproken sluitingstijden houden. Managers krijgen dan regelmatig op hun kop, maar bij deze discotheek was dat duidelijk niet het geval. Zal ongetwijfeld vervolgd worden.

© Redactie 2016
marokko
harhoura
temara
rabat
disco
nachtclub
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?