Marokkaanse fotografe gewond bij aanval Burkina Faso

marokko
2
16 jan '16
Bij de aanval op een hotel in Ouagadougou is een Marokkaanse fotografe en raakte gewond.

De moeder van Leila Alaoui zegt tegenover Le360 dat haar dochter een van de geëvacueerde slachtoffers is. Ze is ernstig gewond. Alaoui was aan het eten toen de aanval begon. 'Ze werd twee keer in het been en haar arm geschoten', zegt gaar moeder. De Marokkaanse verloor bovendien veel bloed alvorens ze gered werd. Alaoui ligt in een goed uitgerust ziekenhuis waar ze de noodzakelijke medische behandeling krijgt.

'Artsen detecteerden een bloedstolsel in haar longen, die haar ademhalingsproblemen bezorgde. Ze heeft een zware operatie aan haar longen en dikke darm ondergaan en haar toestand is nu stabiel', aldus de moeder. Alaoui was in de hoofdstad van Burkina Faso voor een werkbezoek, waar ze foto's maakte voor Amnesty International. 

De Marokkaanse is een bekende fotografe en heeft ook de Franse nationaliteit. Ze werd in 1982 in Parijs geboren en heeft een schat aan ervaring in het fotograferen van verschillende culturen. Al-Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM) zat achter de aanval op het hotel. 

© Redactie 2016
marokko
leila alaoui
fotografe
burkina faso
ouagadougou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?