Islamitische graven vernield in Frankrijk

buitenland
25
18 jan '16
In het islamitisch deel van de Franse begraafplaats in Dammarie-les-Lyys zijn zes graven vernield.

Volgens Le Parisien vonden de vernielingen plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Onverlaten hebben onder meer rode verf op de graven gegooid, waardoor er grote vlekken en strepen ontstonden. De burgemeester van het gebied heeft opdracht gegeven om de graven schoon te maken, maar de families van de begraven personen laten het er niet bij zitten. De daders zouden inmiddels geïdentificeerd zijn. 

Abdelkader Belarbi, voorzitter van de plaatselijke moskee, ging gisteren naar de begraafplaats omdat de families zich daar verzamelden. 'Ik kwam hier op verzoek van de familie om naar de mensen te luisteren en om een vredelievende boodschap te brengen. Deze daad is onaanvaardbaar maar mag niet leiden tot spanningen. We hopen dat de daders snel gearresteerd worden. Onze vereniging zal bovendien een klacht indienen', aldus Belarbi. 

De islamitische gemeenschap hoopt niet dat het om een bewuste daad tegen moslims gaat. In Frankrijk is het aantal aanvallen tegen moslims en islamitische instellingen veelvuldig gestegen in het afgelopen jaar.

© Redactie 2016
moslimdiscriminatie
dammarie
kerkhof
begrafenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?