Transfer Amrabat naar Premier League club officieel

marokko
17
18 jan '16
De transfer van Nordin Amrabat van Málaga naar Watford is in kannen en kruiken.

De transfer werd maandagavond voorafgaand aan het Premier League-duel met Swansea City afgerond. De 28-jarige Marokkaanse international speelde in Nederland voor Omniworld, VVV en PSV. Via Kayserispor en Galatasaray kwam hij in Spanje terecht. Amrabat wacht in de Premier League direct een mooie reeks. Hij kan zaterdag zijn debuut maken tegen Newcastle United. Daarna wachten Chelsea en Tottenham Hotspur.

De aanvaller tekent 3,5 jaar bij Watford, dat hem voor 8,4 miljoen euro overneemt van Málaga. Een deel van die transfersom gaat naar zijn oude club VVV-Venlo. "Ik ben blij dat die club ook iets aan me verdient", zegt hij, geciteerd door De Telegraaf. "VVV heeft het financieel moeilijk en ik hoop dat dit een klein duwtje in de rug is. Zij hebben mij de kans gegeven in de Eredivisie."

Amrabat is door het dolle heen. "Elke speler wil in de Premier League voetballen. En Watford heeft een aantal pluspunten die het extra interessant maken voor hen te spelen. Ze hebben een goede Spaanse trainer die van goed voetbal houdt en ik ga in de wereldstad Londen wonen."

"Ik vind het grappig dat er zo veel geld voor me wordt betaald, terwijl ik nog steeds precies hetzelfde kereltje ben als bij FC Omniworld", zegt hij. "Het is ook mijn advies aan alle jonge voetballers: maak elke training plezier, geniet van het voetballen en werk keihard, dan komt het succes vanzelf. Ik wilde weg bij PSV, omdat ik geen speelminuten kreeg en nu speel ik in de Premier League."

© Voetbalprimeur 2016
marokko
nordin amrabat
malaga
transfer
watford
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?