Marokkaanse fotografe overleden na terreuraanval Burkina Faso

marokko
9
19 jan '16
Leila Alaoui, die zwaargewond raakte tijdens de aanslag vrijdagavond in Ouagadougou, is bezweken aan haar verwondingen.

Een Marokkaanse diplomaat bevestigde het trieste nieuws tegen Moroccoworldnews en andere nieuwsbronnen. De Marokkaanse ambassade in Ouagadougou hielp waar het kon en volgde de toestand van Alaoui op de voet. 'Leila kreeg meerdere hartaanvallen op maandagavond, dat verhinderde haar overplaatsing naar Frankrijk. Om half tien in de avond lokale tijd werd ze dood verklaard', zegt de woordvoerder van de Marokkaanse ambassade. 

Eerder hield de moeder van Alaoui Marokko op de hoogte via nieuwsbron Le360. Haar dochter was in het Splendid Hotel aanwezig toen de terreuraanval tijdens een diner begon. Veiligheidstroepen wisten haar daar zwaargewond weg te halen. Kogels van de terroristen raakten haar in de longen, buik, arm, been en nieren. 

Woede Leila, die ook de Franse nationaliteit heeft, was voor Amnesty International werkzaam in het land. Haar moeder, Christine, reageerde gisteren nog woedend over het gebrek aan zorgvuldigheid van de Franse autoriteiten tijdens het proces om haar dochter naar Frankrijk te laten transfereren. Daar zou ze dichtbij familie zijn en waar nodig betere zorg ontvangen. Zo ver kwam het helaas niet. 

Over de Marokkaanse autoriteiten was Christine lovend. Ze wees erop dat de Marokkaanse ambassadeur regelmatig naar het ziekenhuis kwam om Leila te steunen en te helpen waar mogelijk. 'Dat terwijl ze naar Burkina Faso afreisde als Franse burger', klinkt het.

© Redactie 2016
marokko
burkina faso
leila alaoui
aanslag
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?