Kakkerlakken bij eten in Marokkaans vliegtuig (video)

buitenland
15
19 jan '16
Reizigers die met Royal Air Maroc (RAM) vliegen doen er goed aan het eten te laten liggen.
Op Facebook heeft een passagier beelden gezet die van een vlucht van RAM komen. De vlucht van Casablanca naar Montreal vond plaats in december 2015 en had naast passagiers, piloten en personeel ook nog andere gasten aan boord. In het filmpje is te zien hoe kleine kakkerlakken in en rond de maaltijdkarren lopen. De beestjes lijken geïnteresseerd te zijn in een pak tomatensoep, dat open was. 

Ook drie pakjes yoghurt stonden op de kar waar de kakkerlakken liepen. Twee producten die altijd gekoeld bewaard moeten worden. TelQuel stuurde de beelden naar RAM om uitleg te vragen. De luchtvaartmaatschappij zegt het voorval zeer serieus te nemen en een onderzoek zal instellen. 'We weten niet wanneer en in welk vliegtuig de beelden genomen zijn. We moeten onze hele voorraad doorlopen om het probleem te vinden.' 

De woordvoerder voegde er nog maar eens aan toe dat er nooit eerder klachten binnenkwamen over kakkerlakken. Het is echter niet de eerste keer dat passagiers kakkerlakken filmen in vliegtuigen van RAM. Vooral in toestellen die van Marokko naar Canada vliegen werden de beestjes gefilmd. 

Beste van Afrika
De CEO van RAM, Driss Benhima, zei in december nog dat RAM ernaar streeft om de beste luchtvaartmaatschappij van Afrika te worden. Maar daar moet het wel enkele grote problemen oplossen. Op 4 januari kwamen honderden RAM-piloten bij elkaar om te klagen over de catering van RAM. Het eten voor de piloten en passagiers komt van Atlas Servair. De piloten besloten hun maaltijden te boycotten.

© Redactie 2016
marokko
ram
kakkerlakken
vliegtuig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
verenigde staten
syrië
saoedi-arabië
gibraltar
frankrijk
terrorisme
tunesië
jemen
rusland
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
rabat
afrika cup
moord
eredivisie
daesh
mohammed vi