Duitsland dreigt Marokko met stoppen ontwikkelingshulp om migranten

marokko
19
19 jan '16
Duitsland is helemaal klaar met Noord-Afrikaanse migranten die in het land asiel aanvragen.
Het land van Angela Merkel dreigt landen die niet meewerken aan het terugnemen van hun onderdanen nu met het stoppen van ontwikkelingshulp. Met name Marokko en Algerije moeten zich zorgen maken, aldus Akhbar Al Yaoum vandaag. Deze groep migranten zijn met groepen Syrische vluchtelingen naar Duitsland afgereisd en doen zich in sommige gevallen voor als Syriër. 

Vice-kanselier Sigmar Gabriel stelt dat Marokko en Algerije economische hulp uit Duitsland ontvangen, maar op hun beurt weigeren mee te werken in deze kwestie. 'Dat is onaanvaardbaar', zegt Gabriel.  De Duitse regering is nu bezig om wetgeving in het leven te roepen die deze Marokkanen kan uitzetten, of in ieder geval in detentiecentra te kunnen plaatsen tot uitzetting mogelijk is. 

Angela Merkel en Horst Seehofer, de gouverneur van Beieren, besloten (logischerwijs) om Marokko en Algerije te classificeren als veilige landen. Asielzoekers uit die landen komen daarom niet in aanmerking voor de status van vluchteling. 

Marokkanen
Afgelopen maanden verschenen verschillende filmpjes op Facebook van Marokkanen die vol trots melden dat ze onderweg zijn naar Duitsland. Vaak doen ze dat uit gammele bootjes of lopend in Oost-Europese landen. Eenmaal in Duitsland blijkt het voor de meesten vies tegen te vallen. De filmpjes waarin hun onvrede te zien is komen steeds vaker op Facebook terecht. Velen adviseren hun landgenoten dan ook 'vooral thuis te blijven'. 
© Redactie 2016
marokko
angela merkel
duitsland
illegale migratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi