'Energie in Marokko binnenkort bij goedkoopste ter wereld'

marokko
11
20 jan '16
De ingebruikname van het mega-windproject in Marokko zal de overheid niet alleen geld besparen, maar ook de consument profiteert.

Als het project af is kan Marokko 850 megawatt opwekken met windenergie, zei het ministerie van Energie tijdens een top voor hernieuwbare energie in Abu Dhabi. Gemiddeld kost energie per kilowattuur tussen de 90 cent en 1,5 dirham, maar met dit project krijgt de consument het voor 30 cent. Abderrahim El Hafidi, de secretaris-generaal van het ministerie van Energie, is in zijn nopjes en spreekt van een revolutie. 

Het 850 MW project werd gelanceerd als onderdeel van het Marokkaans Solar Plan. Dat omvat de bouw van windenergiecentrales in Tanger, Midelt, Meknes, Jebel Lahdid, Essaouira, Laayoune en Boujdour. Elke centrale is goed voor minstens 100 megawatt, met Laayoune als uitschieter met 300 megawatt. Marokko gaf bedrijven de opdracht om offertes op te sturen, maar wilde bij de inschrijvingen wel dat de bedrijven concurrerende prijzen combineerden met de oprichting van een industriële sector in Marokko. 

Begin december werd de uitbesteding gewonnen door Nareva (dochteronderneming van SNI), Siemens en Enel Green Power.

© Redactie 2016
marokko
zonne energie
windenergie
abu dhabi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi