Marokkaan in Amerika in elkaar geslagen om Arabische taal

marokko
16
21 jan '16
In de Verenigde Staten is een Marokkaanse man mishandeld omdat hij Arabisch sprak.

Metro sprak Amine Aouam, die afgelopen weekend in het ziekenhuis wakker werd nadat hij in elkaar werd geslagen door een groepje Amerikanen. Het incident vond plaats in Philadelphia, waar Aouam met een vriend liep. De twee waren rond middernacht aan het lopen nadat ze klaar waren met werken. Toen ze langs een groepje van zes personen liepen keek een van hen de twee mannen wel heel lang aan. Amine denkt dat dat zo was omdat ze een vreemde taal spraken, namelijk het Marokkaans Arabisch. 

Om het ijs te breken groette Amine de groep met goedenavond in het Arabisch. Daarop vroeg de vrouw wat hij hen zei. 'Ik zei dat ik masaa al-khair zei, wat goedenavond is', zegt de Marokkaan. Daarna ging het snel mis voor Aouam en zijn vriend Youssef Amarouch. Een van de mannen kwam op de Marokkanen af en brieste hen toe dat zij hun avondwens terug moeten nemen en het in hun **** moesten stoppen. Voor Amine ging vervolgens het licht snel uit. Hij weet alleen dat hij nog probeerde uit te leggen dat hij het goed bedoelde. 

Toen hij wakker werd lag hij in het Jefferson University Hospital. Amarouch weet meer over wat er gebeurde. Een van de mannen in het groepje zou Aouam op het hoofd geslagen hebben, waarna hij op de grond viel. De politie van Philadelphia onderzoekt de zaak en gebruikt daarvoor onder meer bewakingscamera's. Hoewel de Marokkaan fysiek aangeslagen is, wenst hij geen zware straf voor de dader. 'Ik wil alleen vragen waarom hij tot zoiets in staat is.' 

Hij voegt eraan toe dat deze problemen snel opgelost moeten worden voordat de boel escaleert. Hij verwees daarmee naar het verhoogd aantal agressieve handelingen tegen moslims in de VS.

© Redactie 2016
marokko
vs
amine aouam
philadelphia
moslimdiscriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi