Onderzoek wijst uit: Marokko bij beste landen ter wereld

marokko
46
21 jan '16
Marokko is opgenomen in een lijst van beste landen ter wereld. Het Amerikaans tijdschrift US News & World Report stelde de '2016 Best Countries' lijst samen.

Daarvoor onderzocht het zestig landen in de Amerikaanse continenten, Afrika, Azië en Europa op basis van een aantal criteria. Marokko werd als 35e gerangschikt door de onderzoekers. Als het om het Midden-Oosten en Noord-Afrika gaat is Marokko het beste land om in te wonen. Het blad werkte samen met BAV Consulting en The Warton School,, onderdeel van de universiteit van Pennsylvania. De resultaten werden onthuld op het World Economic Forum afgelopen woensdag in Zwitserland. 

De methodologie om de landen een score te geven is gebaseerd op een reeks van 65 punten, gegroepeerd in negen indicatoren. Enkelen daarvan zijn burgerschap, culturele invloed, ondernemerschap, erfgoed en levenskwaliteit. Marokko scoorde vooral op het gebied van opkomende economie en erfgoed prima. Op deze twee vlakken staat het 12e en 17e op de lijst. In Marokko is er genoeg te beleven voor mensen die van een avontuur houden: daarvoor staat Marokko op plek 23. 

Het rapport meldt dat Marokko mooie landschappen heeft, een goed klimaat, aantrekkelijk is en bovendien gastvrijheid en vriendelijkheid kent. Voor burgerschap kreeg Marokko niet al te veel punten. In het rapport verwees het blad naar de mensenrechten, godsdienstvrijheid en gendergelijkheid. Op het gebied van 'kracht' staat Marokko 52e. Daarmee keek het naar de wereldwijde invloed van Marokko op economisch, politiek en militair vlak. 

Duitsland staat op de lijst te boek als beste land van 2016. Canada en Groot-Brittannië volgen terwijl de Verenigde Staten en Zweden de top vijf compleet maken.

© Redactie 2016
marokko
ranglijst
leefbaarheid
leven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?