Jonge homo in Marokko besmette mannen bewust met aids

marokko
15
22 jan '16
Een seropositieve homoseksueel die onlangs in Kenitra is overleden heeft verschillende partners bewust geïnfecteerd.

De toevallige dood van de jongeman onthulde de schokkende feiten. Al Massae meldt vandaag dat de man van zijn balkon viel en overleed. Zijn val zou aan het eind van een dronken avond plaats hebben gevonden waarbij ook een gewelddadig conflict plaatsvond. Het slachtoffer stond bekend om zijn homoseksualiteit en heeft nadat hij de diagnose over zijn besmetting kreeg bewust onbeschermde gemeenschap gehad. 

Getuigen die de bewuste avond aanwezig waren werden allemaal door de politie gehoord. De dode homo zou een oogje hebben gehad op een van de mannen, maar die weigerde. Daarop volgende een verhitte discussie. Het is onduidelijk of hij zelfmoord pleegde of dat het om een ongeluk gaat. Aanwijzingen voor een misdrijf heeft de politie vooralsnog niet. 

De overledene was lid van een ngo die werkzaam was op het gebied van de bestrijding van aids. Een van de aanwezigen gaf toe dat er drugs gebruikt is en de alcohol vloeide. Ook wist hij van de ziekte van de jongeman af. Hij gaf zelfs aan dat hij hem condooms heeft gegeven. De politie doet onderzoek in de uiterst complexe zaak. 

De autoriteiten willen onder meer weten wie en hoeveel mensen hij besmet heeft voor zijn dood.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2016
marokko
kenitra
hiv
aids
homoseksualiteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?