Marokkaanse in Duits leger: 'Pas op voor vooroordelen'

marokko
21
22 jan '16
Nariman Reinke is een Marokkaanse-Duitse soldate en heeft zich uitgesproken over de massale aanranding op Nieuwjaarsnacht in Keulen.

De 36-jarige Reinke geeft in een interview met de Duitse krant Süddetsche Zeitung aan dat ze geschokt is door de aanrandingen in Keulen en veroordeelde deze daden met klem. Nariman heeft een Marokkaanse achtergrond, haar ouders gingen vijftig jaar geleden wonen in het land van onze Zuiderburen. Ze geeft echter aan dat dit een geïsoleerd geval is en dat men moet oppassen met vooroordelen over jonge migranten en de Marokkaanse cultuur. 

Hoewel de meeste daders zijn geïdentificeerd als vluchtelingen uit Syrië, zouden ook enkele Marokkaanse 'vluchtelingen' verdachte zijn. 'Verkrachting bestaat ook in Marokko en ook daar is het net als in Duitsland strafbaar', zegt ze in het interview. Daarmee wil ze duidelijk maken dat aanrandingen en verkrachtingen geen normaal iets is voor Marokkanen. 

Ze voegt eraan toe dat ook de vluchtelingen in het land geen goed woord over hebben voor de daden van hun dronken landgenoten. 'Alle vluchtelingen die ik heb gesproken zijn even geschokt als heel Duitsland. Ze waren bang na de gebeurtenissen in Keulen.' Ze waarschuwt ervoor dat iedereen in Duitsland kalm moet blijven en deze gebeurtenis niet moet aangrijpen om xenofobe aanvallen te rechtvaardigen. 

'In het verleden waren het de Russen en vluchtelingen uit de Balkan waarover een slecht beeld heerste in Duitsland. Nu lijkt het de beurt te zijn aan de Marokkanen', besluit ze.

© Redactie 2016
marokko
duitsland
leger
militairen
nariman reinke
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?