3essas steekt school in Marokko in brand om baan te redden

marokko
5
22 jan '16
Een bewaker in de Marokkaanse stad Fes heeft een wel heel vreemde manier bedacht om zijn slechte werk te verdoezelen.

Je kent ze vast wel, de Marokkaanse bewakers die op hoekjes staan en een oogje in het zeil moeten houden. De 3essas van de Abu Abid Al Jarrah school moest ervoor zorgen dat criminelen tijdens de nacht niet naar binnen konden. In plaats van zijn werk te doen besloot hij naar huis te gaan en de avond en nacht door te brengen met zijn familie. Uitgerekend deze avond ging het mis. 

Toen hij de volgende ochtend zeer vroeg naar de school vertrok ontdekte hij dat het slot van de deur was geforceerd en dat dieven in hadden gebroken. Uit kantoren van het schoolbestuur zijn verschillende spullen meegenomen. Uit vrees zijn baan te verliezen besloot hij de inbraak te verdoezelen met een rigoureus plan. Hij besloot de school in brand te steken. 

Dat terwijl leerlingen van het derde jaar in hun examenperiode zitten. Zo blijkt maar weer: een 3essas in het nauw maakt rare sprongen. De verdachte is onder toezicht van justitie gesteld terwijl de politie onderzoek doet. Dat omvat ook de opsporing van de inbrekers.

© Redactie 2016
marokko
fes
opmerkelijk
beveiliging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi