Hoofdluis terug in Marokko

marokko
16
22 jan '16
Ouders van schoolgaande kinderen in diverse steden in Marokko doen er goed aan de hoofdjes van hun kinderen goed te controleren.

In Marokko geloofden veel mensen dat de hoofdluis vrijwel uitgeroeid is door de ontwikkeling van speciale shampoos en andere producten die de hoofdluis verwijderen. Maar onlangs blijkt dat er scholen zijn waar kinderen toch weer te maken hebben met het kleine beestje. Vooral ouders die kinderen hebben in Nador, Agadir, Berrechid, Sidi Kacem en Marrakech moeten hun kinderen goed in de gaten houden. 

Dat meldt Assabah vandaag in de krant. Ouders in deze regio's maken zich terecht zorgen. Deze ouders en ouderverenigingen hebben nu een beroep gedaan op het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie gaf als advies op dat dokters naar scholen moeten gaan om docenten en ouders te adviseren over de hoofdluis. 'Magertjes', zo menen veel ouders, die concrete maatregelen willen om de luis uit te roeien. 

Vooralsnog kiezen ouders ervoor om zelf voor maatregelen te zorgen. De meesten gaan naar apotheken om alvast shampoos en speciale kammen in te slaan. 'We merken een sterke en stijgende vraag naar producten die worden gebruikt tegen luizen', zegt een apotheker.

© Redactie 2016
marokko
hoofdluis
gezondheid
sidi kacem
marrakech
nador
agadir
berrechid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?