Doden door schietpartij op Canadese school

buitenland
2
23 jan '16
Zeker vier mensen zijn vrijdag om het leven gekomen door een schietpartij op een school in de Canadese stad La Loche.

De vermeende schutter is opgepakt, zei de Canadese premier Justin Trudeau. Hij sprak over "de grootste nachtmerrie van iedere ouder". Volgens Trudeau raakten zeker twee mensen gewond. Zij verkeren nog in kritieke toestand. De politie benadrukte dat nog onduidelijkheid bestaat over het aantal slachtoffers. De premier liet aanvankelijk weten dat vijf mensen om het leven waren gekomen, maar de politie stelde later dat het zou gaan om vier doden.

De politie arresteerde de verdachte buiten de school. Daarbij werd ook een wapen in beslag genomen. Ook op een andere plek in de provincie Saskatchewan zou zijn geschoten. Het gaat mogelijk om het huis van de man. "Ik weet het niet honderd procent zeker, maar het zou zijn begonnen in een huis en eindigde in de school", zei waarnemend burgemeester Kevin Janvier.

Een leerling zei tegen de omroep CBC dat hij "zes of zeven" schoten hoorde en de school uit rende ."Er was een hoop gegil", vertelde de jongen. In de school, die bestaat uit twee gebouwen, krijgen zo'n negenhonderd scholieren les. Er zijn extra dokters en verpleegkundigen naar het gebied gestuurd om de gewonden te behandelen.

Het was de dodelijkste schietpartij op een Canadese school sinds 1989. Toen schoot de 25-jarige Marc Lépine in de École Polytechnique in Montreal veertien meisjes dood, voordat hij zichzelf van het leven beroofde.

© ANP 2016
artsen
politie
saskatchewan
scholen
premier
verpleegkundige
waarnemend burgemeester
montréal
justin trudeau
omroep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?