Acht verdachten in de problemen om beschadigen farao

buitenland
5
24 jan '16
Het Openbaar Ministerie van Egypte sleept acht museummedewerkers voor de rechter voor het beschadigen van het masker van Toetanchamon.

Het massief gouden masker van de farao raakte in augustus 2014 beschadigd tijdens werkzaamheden aan de verlichting in het museum in Caïro. De baard raakte los en werd snel, maar onkundig gelijmd, waarna er lijmresten in de baard te zien bleven. De medewerkers, onder wie vier restauratie-experts en de voormalig museumdirecteur, worden beschuldigd van onnauwkeurige restauratie en nalatigheid. De medewerkers hebben zich niet gehouden aan de wetenschappelijke en professionele methoden die worden gebruikt voor restauratie, luidt de aanklacht volgens de Egyptische krant Daily News Egypt.

De openbaar aanklager spreekt van een "roekeloze actie", waarbij de verdachten tot zeker vier keer toe hun fout probeerden te verhullen. Zo hadden de acht verdachten met scherpe metalen gereedschappen geprobeerd de zichtbare lijm weg te snijden, waardoor het masker beschadigd raakte.

© ANP 2016
opmerkelijk
egypte
farao
toetanchamon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?