Koning Mohammed VI lanceert camera-project Casablanca

marokko
11
26 jan '16
Koning Mohammed VI heeft een speciaal project in Casablanca gelanceerd dat de installatie van honderden beveiligingscamera's omvat.

Op belangrijke plaatsen in de economische hoofdstad van Marokko worden 760 camera's geplaatst. De belangrijkste doelstelling van het project is om de veiligheid op te schroeven in de stad. Voor het project is 460 miljoen dirham vrijgemaakt. Deze slimme camera's zullen de veiligheidsautoriteiten dankzij de geavanceerde technieken op verschillende manieren helpen. 

Zo kunnen de camera's helpen bij het snel anticiperen op incidenten, maar ook bij een soepele doorstroming van het verkeer in de drukke stad. Ook kunnen objecten, personen en verdachte voertuigen snel geïdentificeerd worden, meldt MAP. De camera's worden vooral opgehangen bij banken, luchthavens en een aantal drukke plaatsen in de stad. 

Gisteren lanceerde koning Mohammed VI ook de bouw van een controlegebouw, dat binnen het hoofdbureau van de politie valt. Het gebouw telt vier verdiepingen en is voorzien van de nieuwste apparatuur. Met de nieuwe camera's en het controlecentrum hoopt de stad niet alleen een slag te slaan tegen criminelen maar wil het ook anticiperen op terreurdreigingen.

© Redactie 2016
marokko
casablanca
camera
beveiliging
mohammed vi
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi