Nieuw havengebied Tanger in de zomer open

marokko
3
27 jan '16
Marokko heeft een mooie dag uitgekozen voor de officiële opening van de nieuwe haven van Tanger.

De haven, die 1,1 miljard dirham kostte, zal worden geopend tijdens de zomerperiode en ter gelegenheid van de activiteiten rond Troonsdag. Om het karwei af te maken werkt men dag en nacht aan de haven. Het gebied is 84 hectare groot, meldt Le360. Koning Mohammed VI gaf op 6 december 2015 het startsein voor de bouw van het havencomplex. Alle restaurant en cafeetjes zijn gesloopt om plaats te maken voor modernere gelegenheden. 

Het gebied moet zich positioneren als bestemming voor jachten en toerisme. Architecten en beleidsbepalers hebben in het ontwerp rekening gehouden met het feit dat de medina van Tanger op loopafstand is. Vorige week werd een workshop gehouden over het thema 'De integratie van Tanger Port City in de Medina'. Daar konden geïnteresseerden ingelicht worden over de economische, sociale, culturele en ecologische gevolgen van het project. 

Mohamed Ouanaya, een van de leiders van het project, zei toen zeker te weten dat het nieuwe gebied nieuwe manier van inkomsten zal genereren en voor meer werkgelegenheid zal zorgen. Bovendien is het milieuvriendelijk. Tijdens de workshop hebben meerdere sprekers gepleit voor een 'International Convention Centre', een gebouw voor toeristische activiteiten in de stad.

© Redactie 2016
marokko
tanger
haven
troonsdag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?