Twaalf jaar cel voor aanvallen Duitse toeristen in Marokko

marokko
9
27 jan '16
De twee mannen die Duitse toeristen hebben aangevallen in de oude medina van Fes hebben elk 12 jaar gevangenisstraf gekregen.

De twee jonge daders vielen de Duitsers aan in oktober 2015. In hoger beroep zijn ze nu veroordeeld tot zware celstraffen voor poging tot moord, drugsgebruik, wapenbezit en diefstal, meldt Al Akhbar vandaag. De verdediging van de twee hadden zich nog beroept op verzachtende omstandigheden, terwijl ze de aanklachten van diefstal en poging tot moord probeerden te weerleggen. 

Zij stelden dat de twee onder invloed van drugs waren en hun daden niet hadden gepland. Het Hof van Beroep ging echter niet mee in deze argumenten en stelt dat de twee tegenstrijdige verklaringen hadden. De officier van justitie eiste zelfs vijftien jaar omdat zij met hun daden het beeld van Marokko ernstige schade hebben toegebracht. Zeker omdat het om toeristen gaat. 

Na het onderzoeken van de argumenten van beide partijen heeft de rechter een celstraf van 12 jaar bevolen. Deze straf werd sterk veroordeeld door de advocaten terwijl ook de officier van justitie niet tevreden is. Beide partijen gaan hoogstwaarschijnlijk in hoger beroep.

Lees hier het artikel dat wij toen schreven over de aanval. 

© Redactie 2016
marokko
fes
toeristen
duitsland
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?