Marrakech krijgt fashion-museum van Yves Sait Laurent
Het modemerk Yves Saint Laurent kondigde gisteren aan dat in het najaar van 2017 een Yves Saint Laurent museum geopend zal worden in Marrakech.
28 January 2016
reizen

Ook in Parijs komt een soortgelijk museum. In beide gevallen zal de stichting achter de musea meer dan 5000 high-fashion kleding tonen, samen met 15.000 accessoires en tienduizenden schetsen. Ook kan men genieten van collectiebladen en foto's uit de jaren '40. Uiteraard zullen al deze spullen van de Franse couturier zijn. In Marrakech komt het museum aan de Rue Yves Saint-Laurent, in de buurt van de Majorelle tuin. Het museum is 4000 vierkante meter groot. 

Daar zal onder meer een tijdelijke tentoonstellingsruimte komen, een auditorium een onderzoeksbibliotheek en koffiebar. Yves Saint Laurent is in Marrakech een bijzonder figuur. Hij werd verliefd op Marrakech in 1966 en verbleef sindsdien in de stad. Daar liet hij de Garden Majorelle bouwen in 1980. Pierre Berge, zijn voormalige partner, zegt dat Marokko zeer belangrijk is geweest in zijn werk en dat een museum in Marrakech daarom een logisch vervolg is.

marokko
yves saint laurent
marrakech
toerisme
toeristen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi