Protesten in Marokko na aardbevingen

marokko
164
29 jan '16
De angst zit er in de noordelijke steden van het Marokkaans Rif-gebied goed in na de zware aardbeving en dito naschokken.

Nu de angst groeit slapen veel gezinnen buiten. Inwoners van Imzouren hebben met een protest hun ontevredenheid getoond over de passiviteit van lokale overheden. Woensdagavond en donderdag in de namiddag protesteerden de burgers buiten het hoofdkwartier van de civiele bescherming. Zij eisen simpele zaken zoals tenten. 

Dat protest kwam enkele uren nadat de minister van Binnenlandse Zaken, Charki Draiss, een bezoek bracht aan de regio. Gisteren vond een sit-in protest plaats om te demonstreren tegen de lakse houding van de regering na de aardbevingen in regio's Al Hoceima en Nador. In Beni Bouayach vonden soortgelijke protesten plaats. 

Draiss kwam op bezoek om de gemoederen te bedaren en de bevolking te beloven dat de regering er alles aan doet om te anticiperen op eventuele zwaardere aardbevingen. Zo zijn helikopters gemobiliseerd, is er meer medisch personeel in risicogebieden en stuurt men medische hulpmiddelen zoals medicijnen naar de gebieden.

© Redactie 2016
marokko
imzouren
nador
beni bouayach
aardbeving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi