Bruidje in Marokko dood na marteling door schoonfamilie

marokko
21
29 jan '16
Een 21-jarige bruid heeft in Marokko weinig plezier kunnen beleven van haar huwelijk. Het werd zelfs haar dood.

Slechts een dag na haar bruiloft kreeg Jamila te maken met mishandelingen die zelfs zo ver gingen dat een Marokkaanse krant van marteling spreekt. Het drama vond plaats in Oued Amlil, regio Taza. Het kostte slechts een dag tot het kersvers bruidje ruzie kreeg met haar schoonzus, die een monster in zich bleek te hebben. De zus besloot Jamila op een gevoelige plek te verbranden. 

Ook bracht ze brandwonden toe aan haar benen. De ernst van de zaak werd door de schoonfamilie opgemerkt maar ging daar op een schokkende manier mee om. In plaats van medische hulp zonderden ze haar af en gaven ze haar traditionele medicijnen op basis van kruiden. Het slachtoffer werd beroofd van haar mobiele telefoon zodat ze geen contact kon opnemen met haar familie en de politie, meldt Al Massae vandaag. 

De moeder van de bruid bracht uiteindelijk redding. Ze had haar dochter meerdere dagen niet gesproken en ging vervolgens op bezoek. Toen ze haar dochter zag drong ze erop aan om haar naar het provinciaal ziekenhuis van Taza te brengen. Eenmaal aangekomen werd het slachtoffer naar Fes overgeplaatst op advies van artsen. 

Amputatie Daar moesten chirurgen haar rechterbeen amputeren waarna ze in coma raakte. Uiteindelijk overleed de jonge vrouw. Maatschappelijke verenigingen en de Marokkaanse Organisatie voor Mensenrechten staan de familie bij om gerechtigheid te vinden. De aanklager beval de arrestatie van de zus en heeft een onderzoek ingesteld. 

De mensenrechtenorganisaties eisen ook de arrestatie van de echtgenoot omdat hij een persoon in gevaar niet hielp. Zal ongetwijfeld vervolgd worden.

© Redactie 2016
marokko
taza
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?